19 Ağustos 2010 Perşembe

Museum of London Geçmişe Bir Pencere Açtı: Streetmuseum

 “Museum of London”  teknolojinin müzedeki yeri konusunda yeni bir ufuk açtı. Londra’nın kent müzesi binasının sınırlarını aşarak kente yayıldı.

Londra’nın geçmişi artık iPhone telefonunuzda!

“Streetmuseum” adını verdikleri bu iPhone uygulaması ile müzenin koleksiyonunda bulunan 200 fotoğraf ile Londra’nın bugünü ve geçmişini karşılaştırabiliyorsunuz.  

Nasıl mı?

Uygulamayı yüklediğinizde karşınıza çıkan Londra haritasına bakarak GPS ile size en yakın olan fotoğrafın olduğu lokasyonu bulun. Telefonunuzun kamerasını günümüz Londra’sındaki o sahneye doğru tutun ve işte geçmiş tam karşınızda! O sahne ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız ekrandaki bilgi butonuna basmanız yeterli. Fotoğrafların tamamına müzenin internet sitesinden de ulaşabiliyorsunuz.

Londra Müzesi bu uygulama ile telefonumuzu geçmişe açılan bir pencere haline dönüştürüyor ve müzenin sınırlarını genişletiyor.

Şu artık göz ardı edilemez bir gerçek ki müze teknolojiyi kullanarak daha fazla kişiye ulaşabilir. Müze binasına ulaşamayacak olan kişileri de izleyicileri haline getirebilir. Müzenin misyonu da bu değil mi zaten? Mümkün olan çok kişiye hikayesini anlatmak... İşte teknoloji bu misyonu gerçekleştirmenin en etkili aracı olarak çok büyük bir fırsat sunuyor müzelere. Tek ihtiyaç olan bunu fark edecek müzeciler. 

Bu örnek daha doğru düzgün bir internet sitesi bile olmayan müzelerimize yeni ufuklar açar umarım!

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...